20 juli, 2007

Mattias Dahlgren

Åt lunch med en kompis på nyöppnade Mattias Dahlgren (i matbaren) i Grand Hotell. Matbaren var ljus och informell, påminner lite om Gondolens 'kök'. En trevlig kypare påpekade att alla rätter serveras i mellanrättstorlek, så det behövs kanske två eller tre för att bli mätt. Kategorierna: svenskt, utländskt och vegetariskt (annan snitsig formulering jag glömt).

Fegade lite med Entrecote med sardellsmör och pommes. Mycket mört kött, intressant med sardellsmör men jag blev inte helt såld. Särskilt inte som det kostade 295 kronor och jag fortfarande var hungrig. Gick på efterrätt: vildchoklad med vaniljglass. En slags fondant som smälte i munnen med utsökt glass (135 kr). Båda valen hörde till utländska kategorin. Med lite Fresh bubbelvatten för 35 bagis gick alltså det hela loss på 465 kronor. Och då var man 'ganska' mätt. Allt var kompetent, vackert och gott men uppenbarligen är målgruppen fett representationskonto. Prisvärt, knappast.

Ska testa kvällsmat (i matsalen) när min plånbok återhämtat sig och se om det verkligen kan vara värt att äta hos Mattias...

Inga kommentarer: