28 augusti, 2007

Bondens egen frittata


Okej, jag förköpte mig i lördags på bondens egen marknad på Katarina bangata. Salvian och annat kräver uppmärksamhet. Alla ingredienser i frittatan är inköpta på marknaden. Om ni inte har köpt alla ingredienser (inklusive smör, salt och peppar) där så ersätt allt med en Big Mac och Cola.

Bondens egen salviafrittata

Ingredienser
En stor näve vaxbönor
en halv finhackad lök
2 vitlöksklyftor
1 sardell
2 msk hackad salvia (ta inte mer för då dominerar de fullständigt)
2-3 msk hackad persilja
3 msk smör (snåla inte)
3 ägg
2 msk olivolja (som vanligt "the good olive oil")

Gör så här:
1. Koka vaxbönorna i lätt saltat vatten tills de nästan är klara (9-10 minuter).
2. Smält smöret i stekpanna och lägg i löken tills den mjuknar
3. Lägg i hackad sardell, vitlök och salvia. Stek försiktigt några minuter.
4. Lägg i vaxbönorna och rör några minuter på låg värme.
5. Vispa tre ägg med persilja, havssalt och peppar.
6. Häll äggvispet över allt och stek på medelvärme fyra-fem minuter.
7. Vänd på hela kalaset i stekpannan och stek på andra sidan.

Servera med färskt vitt bröd efter att du drizzlat över olivolja på frittatan.


När du ätit klart så fundera över varför du inte använder salvia oftare.

Inga kommentarer: